تهیه قهوه ترک با قهوه جوش


قهوه ترک Turkish coffee نوعی قهوه نیست در واقع یکی از روش ها و متدهای تهیه قهوه است. به روش های دیگری هم مانند اسپرسو، قهوه فرانسه  و … می توان اشاره کرد. البته قهوه ترک را به عنوان قهوه ارمنی هم می شناسند. خب! حین دم کردن یک فنجان قهوه ترک کمی با حوصله باشید. برای تهیه قهوه ترک نیاز به ابزاری به نام ایبریک یا جذوه یا قهوه جوش دارید. البته اگر این وسیله را ندارید می توانید برای تهیه قهوه تان از شیر داغ کن کمک بگیرید. برای درست کردن یک فنجان قهوه ترک به موارد زیر نیاز داریم:

  1. قهوه پودر شده با ریزترین درجه برای هر نفر یک قاشق مربا خوری
  2. قوری مخصوص درست کردن قهوه ایبریک یا جذوه
  3. شکر (اختیاری)

طرز تهیه قهوه ترک:

به ازای هر نفر یک قاشق مربا خوری پودر قهوه و یک فنجان آب سرد، درون قهوه جوش بریزید.

اگر قهوه تان را شیرین میل می کنید می توانید شکر را در این مرحله به قهوه اضافه کنید پس از افزودن قهوه و شکر و ترکیب آن با آب، قهوه جوش را روی شعله ملایم گاز قرار دهید.

زمانی که قهوه جوش را روی شعله گذاشتید پس از دقایقی (۳-۴ دقیقه) قهوه شروع به بالا آمدن می کند زمانی که حرکت قهوه به سمت بالا را دیدید آن را از روی شعله بردارید سپس می توانید قهوه را در فنجان بریزید و میل کنید اما حتما به این فوت و فن کوزه گری توجه کنید:

پس از برداشتن قهوه جوش از روی حرارت، قهوه را فورا در فنجان نریزید، بگذارید قهوه جوش کمی ساکن بماند، تا پودر قهوه ته نشین شود این کار کمک می کند که در نوشیدنی نهایی تان، پودر قهوه کمتری باقی بماند.

برای داشتن خامه قهوه یا کرما، پس از گذاشتن قهوه جوش بر روی حرارت، دیگر آن را بهم نزنید. یکی از نشانه های یک فنجان قهوه ترک خوب، فوم روی آن می باشد، البته فراموش نکنید تنها وقتی فوم به وجود می آید که از آب سرد استفاده کرده باشید. آب سرد می تواند آب لوله کشی یا آب معدنی و یا آب دستگاه تصفیه باشد.

اگر فوم قهوه را دوست ندارید کمی بیشتر آن را روی گاز نگه دارید در این صورت قهوه ای با طعم یک دست و بدون فوم خواهید داشت.

میزان کافئین:

با توجه به روش دم آوری قهوه ترک، درگیر بودن قهوه و آب و میزان برشتگی، این قهوه بیشترین کافئین را در میان قهوه ها دارد. مطلب کدام قهوه کافئین بیشتری دارد شما را در این خصوص راهنمایی می کند. با توجه به متفاوت بودن تهیه قهوه ترک و فرانسه، تفاوت هایی در طعم این نوشیدنی وجود دارد. تفاوت مزه قهوه ترک و فرانسه و اسپرسو را نیز بخوانید.

سرو قهوه ترک:

فوم را با قاشق داخل فنجان بریزید و سپس قهوه را نیز در فنجان ریخته و سرو کنید.

قهوه تان را با یک لیوان آب سرد سرو کنید و آب را قبل از آن بنوشید تا دهانتان تازه شود تا بیشتر بتوانید طعم خوب قهوه تان را بچشید.

پس از هر بار دم کردن قهوه به عطر و بو و رنگ آن در فنجان توجه کنید تا احساس خوب قهوه ای که خودتان دم کرده اید به شما منتقل شود.

پس از تهیه کمی صبر کنید تا لرد قهوه تان ته نشین شود و سپس به آرامی در فنجان بریزید.

چند نکته کوتاه پیرامون تهیه قهوه ترک:

  • آنچه در ته فنجان می ماند لرد یا تفاله قهوه می باشد که خوردن آن توصیه نمی شود.
  • برای داشتن قهوه ای با کیفیت بیشتر، از قهوه های تازه رست و تازه آسیاب استفاده کنید.
  • برای درست کردن قهوه ترک باید قهوه شما کاملا پودر شده باشد و حالت یکنواخت داشته باشد.
  • بهتر است از قوری مخصوص قهوه جوش (ترجیحا از جنس مس)، استفاده کرد. دهانه این قوری های مخصوص باریک تر از شیرداغ کن است و باعث تشکیل بهتر فوم روی قهوه می شود.
  • قهوه ترک به دلیل درجه برشتگی روشن، ریز آسیاب شدن دانه ها، درگیری زیاد آب و قهوه از کافئین بیشتری بر خوردار است.

جهت سفارش قهوه ترک آسیاب شده اینجا کلیک کنید

آموزش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *