راهنمای نکات مهم در آسیاب کردن قهوه


چگونه و چه مقدار قهوه ام را آسیاب کنم؟ با چه ابزاری این کار را انجام دهم؟ یک کافی لاور زمانی در دم آوری قهوه ناموفق است که از میزان آسیا کردن آن بی خبر باشد! یک قهوه خوب نیازمند آسیاب کردن درست و دقیق است. ابزارهای آسیاب قهوه در تهیه قهوه ارزشمند و با اهمیت اند. ممکن است شما قهوه تازه و خوب، به همراه یک دستگاه مناسب برای تهیه ، آب فیلتر شده و کامل، و در کنار  این ها، دقت بالا در دم آوری را داشته باشید اما یک نکته مهم و تاثیر گذار در طعم نهایی قهوه، آسیاب کردن آن است.

تا آخر این مطلب همراه ما باشید تا پاسخ سوالاتتون بگیرید و از اهمیت آسیاب کردن قهوه، اطلاع یابید.

نکات آسیاب کردن قهوه:

یک نکته مهم در آسیاب کردن قهوه، یکسان آسیاب کردن آن است؛ قهوه درشت تر آب را آسان تر عبور می دهد و سبب استخراج کمتر طعم قهوه می شود. اما اگر  قهوه ریز تر شود بیشتر با آب درگیر شده و عصاره گیری می شود؛ درنهایت قهوه شما تلخ تر می شود. تغییرات کوچک در اندازه ذرات می تواند به طرز چشمگیری بر طعم نهایی قهوه شما تأثیر بگذارد.

آب از بخشی که آسیاب درشت تری دارد سریع تر عبور می کند

قبل از آسیاب کردن قهوه باید دانه هایی که رست آنها به صورت کامل و یکنواخت نسبت به بقیه دانه ها انجام نشده را جدا کنید. همچنین دستگاه آسیاب شما باید حدالامکان عاری از ذرات قهوه روز های گذشته و یا رست و دانه های متفاوت باشد.

آسیاب نا یکسان!

همین طور که در تصویر بالا مشاهده میکنید قهوه آسیاب شده توسط دستگاه های تیغه ای به صورت ریز و درشت آسیاب شده است.

میزان آسیاب کردن قهوه، به متد دم آوری شما وابسته است. عموماً قهوه هایی ک باید دم کشیده شوند درشت ترند.

میزان آسیاب برای هر ابزار:

بسیار درشت “Extra Coarse Grind”

درشت ترین حالت آسیاب قهوه

  • قهوه های دم سرد یا برود کافی
  • دستگاه تادی
  • کابوی کافی

از این نوع آسیاب برای تهیه قهوه های دم سرد یا برود کافی و قهوه ساز “Toddy brewer” و کابوی کافی استفاده می شود.

درشت یا “Coarse Grind”

آسیاب به اندازه نمک دریایی

  • فرنچ پرس

عملیات چشیدن طعم قهوه

وقتی می گوییم برای فرنچ پرس باید آسیاب درشت باشد منظور این میزان آسیاب است. از این نوع آسیاب برای عملیات کاپینگ Cupping قهوه (عملیات چشیدن طعم قهوه) نیز استفاده می شود. البته قهوه ساز پروکولاتور هم از این نوع آسیاب استفاده می کند که هنوز در ایران به رسمیت شناخته نشده است.

متوسط  درشت یا “Medium Coarse Grind”

آسیاب به اندازه های دانه های شن درشت

  • کمکس
  • کافه سولو

بیشترین توصیه برای ابزارهای کافه سولو، کمکس نیازمند آسیاب با این اندازه می باشند.

متوسط یا “Medium Grind”

آسیاب اندازه دانه های شن ریز

  • دستگاه قهوه ساز خانگی یا “Drip Pot”

البته اگر برای تهیه قهوه با دستگاه قهوه ساز خانگی خود، از فیلتر کاغذی استفاده کنید بهتر است درجه آسیاب را ریزتر کنید.

متوسط  ریز یا متوسط  نرم “Medium Fine Grind”

آسیاب اندازه نمک سفره

  • دستگاه های مخروطی (مانند v60  و کلور)
  • وکیوم پات
  • سایفون
  • آئروپرس

بیشترین پیشنهاد برای قهوه ساز سایفون و آئروپرس و قهوه ساز های مخروطی در این نوع آسیاب می باشد. البته میزان آسیاب کردن قهوه، در قهوه سازهای مخروطی شکل (v60, clever) بستگی به زمان دم آوری هم دارد. اگر قرار است زمان کمتری برای دم آوری صرف کنید باید نوع آسیاب قهوه را ریز تر انتخاب کنید.

آئروپرس نیز این شرایط را دارد که اگر می خواهید قهوه را در زمانی مابین ۲ تا ۳ دقیقه دم آوری کنید باید از این آسیاب استفاده کنید اما اگر دم آوری بیشتر از ۳ دقیقه به طول می انجامد، بهتر است از آسیاب های درشت تری استفاده نمایید.

نرم یا ریز “Fine”

ریز تر از آسیاب نمک سفره

  • اسپرسوساز
  • موکاپات
  • استاوتاپ

بعضی منابع دستگاه اسپرسوساز را در گروه خیلی نرم قرار می دهند، و البته میزان آسیاب قهوه برای دستگاه اسپرسوساز کمی ریز تر از موکاپات است.

خیلی ریز یا خیلی نرم “Extra Fine or Super Fine”

آسیاب آردی

  • قهوه ترک
  • قهوه عربی

این نوع آسیا ریز ترین حالت است (مانند آرد، کاملا پودر)،  وقتی آن را لمس می کنید، دانه های خرد شده را احساس نمی کنید. همه دستگاه های آسیاب از این نوع آسیاب پشتیبانی نمی کنند.

نکته: نیازی به اندازه گیری قهوه های پودر شده نیست، به تصاویر با دقت نگاه کنید کافیست چندین بار قهوه های آسیا شده را ببینید، زمانی که قهوه تان را آسیا می کنید، به چند سایز مختلف آسیاب کنید و آن را لمس کنید. میزان آسیاب شدن مورد نظر را براحتی پیدا می کنید. (برای نمایش بزرگتر تصاویر روی آن کلیک کنید.)

جدول میزان آسیاب برای هر ابزار:

فارسی انگلیسی فارسی انگلیسی
بسیار درشت Extra Coarse Grind قهوه های دم سرد – کابوی کافی Cold Brewed Coffee

Cowboy Coffee

درشت Coarse Grind قهوه با فرنچ پرس

عملیات چشیدن طعم قهوه

French Press

Cupping

Percolators

متوسط درشت Medium Coarse Grind کافه سولو

کمکس

Cafe solo

Chemex

متوسط Medium Grind دریپ یا چکه ای مانند دستگاه قهوه ساز خانگی Drip pot
متوسط ریز Medium Fine Grind مخروطی شکل ها

آئروپرس

سایفون

وکیوم پات

Cone Shaped

Aeropress

Siphone

Vacuum Pots

ریز Fine Grind اسپرسو با دستگاه

موکاپات

استاوتاپ

Espresso

Moka Pot

Stovetop

خیلی ریز Extra Fine or Super Fine قهوه ترک Ibrik

Cezve

منبع: IneedCoffee , homegrounds ,beanground

آموزش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *