با قهوه ربوستا آشنا شوید


حالا نوبت به شرح ۴/۱ جهانی شده است ( یک چهارم از قهوه جهان). دانه های قهوه روبوستا حدود سی درصد از قهوه های مصرفی جهان را تشکیل می‌دهند. در مطالب پیشین، یکی از گونه‌های قهوه به نام عربیکا شرح داده شد، حال باید از گونه ای دیگر به نام روبوستا Robusta صحبت کنیم.

درختان روبوستا برای رشد به ارتفاع حدودی زیر ۱۰۰۰ متر نیازمندند. تنه‌هایی تنومند و قدرتمند، ویژگی‌هایی هستند که این درختان را قادر می‌سازد تا در شرایط سخت و نامناسب، هم چنان استوار بمانند و آسیبی نبینند. درخت یا درختچه روبوستا تا ارتفاع ۱۰ متر نیز ممکن است رشد کنند.

ویژگی های دانه روبوستا:

  • عطری تلخ و کم
  • بارزه طعمی شاخص دانه روبوستا تلخی می‌باشد.
  • برای این گونه متوسط بادی (body) 2 درصد می‌باشد.
  • میزان کافئین در دانه های روبوستا ۱٫۷ تا ۴ درصد است که این درصد کافئین نسبت به دانه عربیکا تقریبا دو برابر می‌باشد.
  • قیمت کمتر
  • چربی و قند کمتر
  • تنه‌های تنومندتر و بطبع در برابر آفات مقاوم ترند

این که می‌گوییم این گونه عطر کمی دارد، به این معنی نیست که عطر آن به شدت ضعیف باشد، منظور این است که در مقایسه با دانه عربیکا، عطر ضعیف تری دارد.

ظاهر دانه روبوستا:

این گونه (روبوستا) عطر کمتری نسبت به گونه (عربیکا) دارد

خط وسط دانه حدوداً صاف است.

این دانه‌ها کمی گرد و دایره ای مانند هستند.

این دانه نسبت به دانه عربیکا کمی کوچکتر است.

این گونه قیمت ارزان تری نسبت به گونه عربیکا دارد، اما ارزانی آن به دلیل کیفیت ضعیف یا بد آن نیست. دانه روبوستا به این دلیل ارزان‌تر است که درختان آن در برابر آفات و آسیب‌ها و … مقاوم ترند و به طور کلی شرایط نگه داری آسان تری نسبت به دانه عربیکا دارند که به همین دلیل قیمت شان پایین تر از دانه عربیکا است.

سوال؟

درخواستتان از فنجان قهوه تان چیست؟

کافئین! عطر! طعم! ؟؟؟

اگر به انرژی زیاد نیاز دارید، به بیداری ماندن نیازمندید، فعالیت‌های دقت برانگیزی را می‌خواهید انجام دهید، کافئین بالایی می‌خواهید و یا … یک فنجان قهوه روبوستا برای تان توصیه می‌کنیم.

دانه‌های روبوستا دارای فوم غلیظی اند که می‌توانند از این جهت، برای تهیه اسپرسو مناسب باشند. اما در کل عربیکا و روبوستا را طبق نیاز به نوشیدنی و سلیقه افراد ترکیب نیز می‌کنند.

با توجه به این که میزان کافئین استخراج شده از نوشیدنی شما به روش دم‌آوری هم بستگی دارد، در خصوص میزان کافئین قهوه‌ها در مطلب کدام قهوه بیشترین کافئین را دارد مفصل صحبت کردیم.

کشور های تولید کننده دانه روبوستا:

از کشورهای تولید کننده دانه روبوستا می‌توان به ویتنام، برزیل، اندونزی و هند اشاره کرد. فراموش نکنید فنجان‌تان را آن گونه که مایل‌اید لبریز از قهوه کنید… نوش جانتون!

منبع: ویکی پدیا، enjoyjava

دانستنی های قهوه

دانه های روبوستادرختان روبوستاروبوستاقهوه عربیکاکافئین

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *