آشنایی با گیاه قهوه


گیاه قهوه درختی همیشه سبز است. این گیاه از خانواده روناسیان می‌باشد و در مناطقی با آب فراوان و آب و هوای گرمسیر رشد می‌کند.

گیاه و درخت قهوه:

برای کشت درخت قهوه از دو روش استفاده می‌کنند:

اولین روش که بازدهی چندان مطلوبی ندارد، روش سنتی است، به این صورت که در ابتدای فصولی که بارندگی در آن رواج دارد، به تعداد بیست دانه در حفره‌هایی می‌کارند ولی حداقل نیمی از آن‌ها جوانه نمی‌زنند.

پرورش گیاه قهوه

اما در روشی دیگر که بازدهی آن نسبت به روش قبل بیشتر است این گونه عمل می‌کنند که:

دانه را در گلخانه پرورش می‌دهند تا جوانه بزند بعد از بازه زمانی شش الی دوازده ماه به محل مورد نظر برای کشت انتقال می‌دهند. شروع گل دهی این گیاهان حدودا سه الی چهار سال زمان می‌برد و بعد از گذشت پنج سال می‌توان برداشت محصول داشت. درخت قهوه، شکوفه‌هایی مشابه گل یاسمن دارد.

شکوفه قهوه

شکوفه قهوه

میوه قهوه  همان طور که در تصاویر زیر مشاهده می‌کنید بر روی این درخت به صورت خوشه قرار گرفته‌اند نام دیگر آن گیلاس قهوه است که ارتفاع این درخت‌ها چهار تا ده متر می‌باشد. حدود بیش از ۸۰ نوع قهوه وجود دارد که در حال حاضر فقط دو نوع (عربیکا و روبوستا) آن به وفور یافت می‌شود.

میوه قهوه بر روی درخت

قهوه‌های موجود مصرفی جهان از نوع عربیکا (Arabica) و روبوستا (Robusta یا کانفورا) به طور عمده تامین می‌شوند که عربیکا در ارتفاعات هزار تا دو هزار متر از سطح دریا و روبوستا در ارتفاع کمتر از هزار متر از سطح دریا رشد می‌کند.

انواع گونه‌های قهوه

شرایط رشد و کشت قهوه

امروزه قهوه تقریبا در همه امتداد کمربند قهوه رشد میکند. جایی نزدیک به خط استوا! عمر مفید این درخت‌ها ۲۰ تا ۳۰ سال است و نیاز به آب و هوای بارانی و گرم آفتابی دارد. انجماد سبب نابودی این درختان می‌شود. بهترین ارتفاع محل کشت برای عربیکاها ۲۰۰۰ تا ۶۰۰۰ متر، دمای ۱۵ تا ۲۴ درچه سانتیگراد و  ارتفاع محل کشت برای ربوستا کمتر از ۱۰۰۰ است که در دمای بین ۲۴ تا ۲۹ درجه سانتیگراد به خوبی رشد می‌کند. برای مشاهده بزرگتر تصاویر زیر روی آن کلیک کنید.

کشورهای در امتداد کمربند قهوه

دانستنی های قهوه

شکوفه قهوهگیاه قهوه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *